ANKARA / ÇUBUK - Çubuk Özel Eğitim Meslek Okulu

OKULUMUZN TARİHÇESİ

Okulumuz 1997 yılında Sirkeli Eğitim Uygulama Okulu olarak Sirkeli beldesinde eğitim öğretime başlamıştır. 2003 yılında Çubuk ilçesine taşınarak Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi adını almıştır. Önce Çubuk Çıraklık Eğitim Merkezi binasında, daha sonra Halk Eğitim Merkezi binasında zor koşullarda eğitim-öğretime devam etmiştir. 2005 yılında Aşağı Çavundur Mahallesine eski ilkokul binasına taşınmış ve burada eğitim-öğretim faaliyetlerini 2012 yılana kadar devam ettirmiştir. Kasım 2012 yılında ise Atatürk Mahallesinde yeni yapılan binasına taşınmış ve halen burada eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde orta ve ağır zihin engelli öğrencilere yönelik ilkokul seviyesinde 4 şube, orta okul seviyesinde 4 şube ve lise seviyesinde 4 şube bulunmaktadır. Lise seviyesindeki şubelerimiz iş uygulama sınıfı olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Hafif düzey engelli öğrencilerimiz için bünyemizde 2013 yılında açılan Özel Eğitim Meslek Okulu da bulunmaktadır ve 4 şube olarak eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Okulumuz öğrencileri taşımalı eğitim kapsamında taşımalı (ücretsiz) olarak okulumuza gelmektedir. Çubuk ilçesinin yanı sıra Akyurt ve Pursaklar ilçelerinden ve Saray Engelsiz Yaşam Merkezi-Sevgi Evlerinden de öğrenci gelmektedir. Okulumuz bina bünyesinde çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, revir ve sinema salonu bulunmaktadır. Binamızın dış ve iç birimleri güvenlik kamera sistemleriyle takip edilmektedir.

Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretime başlamış olup, Çubuk Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile aynı binayı kullanmaktadır.

Yayın: 02.12.2015 - Güncelleme: 15.12.2022 14:11 - Görüntülenme: 816